Річний звіт за 2010 рік

Опис бізнесу(текстова частина)

Важливі події розвитку (в тому числі злиття, поділ, приєднання, перетворення, виділ) Попередником ВАТ "Вiдрадненське" був птахорадгосп "Вiдрадненський", який було засновано у 1965 роцi як структурний пiдроздiл комбiнату "Запорiжсталь". ВАТ "Вiдрадненське" засноване згiдно з наказом ЗРВ ФДМУ вiд 13.12.1996 №1864 шляхом перетворення державного птахорадгоспу "Вiдрадненський" у ВАТ вiдповiдно до Закону України "Про приватизацiю майна державних пiдприємств в агропромисловому комплексi" вiд 10.07.1996 №290/96-ВР, постанови КМУ вiд 04.12.1992 №686 "Про затвердження порядку перетворення в процесi приватизацiї державних пiдприємств у ВАТ, Указу президента України "Про завдання та особливостi приватизацiї державного майна у 1996р." вiд 19.03.1996р. Злиття, подiлу, приєднання, перетворення, видiлу в 2009 роцi не бул
Про організаційну структуру емітента, дочірні підприємства, філії, представництва та інші відокремлені структурні підрозділи із зазначенням найменування та місцезнаходження, ролі та перспектив розвитку, зміни в організаційній структурі у відповідності з попереднім звітним періодом До складу ВАТ входять: молочнотоварна ферма, промислова зона кур-несучок, зона виращування молодняку курей, тракторно-польова бригада, центральнi ремонтi майстернi, автопарк, служба енергетика. Дочiрнiх пiдприємств, фiлiй, представництв та iнших вiдокремлених пiдроздiлiв не має. Змiн в органiзацiйнiй структурi у вiдповiдностi з попереднiм звiтним перiодом не бул
Будь-які пропозиції щодо реорганізації з боку третіх осіб, що мали місце протягом звітного періоду, умови та результати цих пропозицій Пропозицiй щодо реорганiзацiї збоку третiх осiб, протягом звiтного перiоду, не бул
Опис обраної облікової політики (метод нарахування амортизації, метод оцінки вартості запасів, метод обліку та оцінки вартості фінансових інвестицій тощо) Фiнансова господарська дiяльнiсть здiйснюється згiдно з дiючим законодавством.
Ведення бухгалтерського облiку здiйснюється згiдно з принципами i методами, передбаченими П(С)БУ. Забезпечено безперервнiсть вiдображення операцiй i достовiрну оцiнку активiв, зобов`язань, капiталу в бухгалтерському облiку. Запаси облiковуються за собiвартiстю. До малоцiнних необоротних матерiальних активiв вiдносяться активи з термiном експлуатацiї бiльше одного року, вартiсна оцiнка яких менша 1000 грн., нарахування зносу - 100%. Резервування запасiв на забезпечення вiдпусток, iнших видаткiв i платежiв не проводиться. Органiзований аналiтичний облiк руху залишкiв матерiалiв в кiлькiсно-сумарному виразi, на складах - в картах складського облiку в кiлькiсному виразi. Для забезпечення достовiрностi даних бухгалтерського облiку i фiнансової звiтностi проводиться iнвентаризацiя активiв i зобов`язань у вiдповiдностi з iнструкцiєю по iнвентаризацiях основних засобiв, матерiальних активiв, ТМЦ, грошових коштiв i розрахункiв, затвердженої наказом МФУ вiд 11.08.94 №69. Встановленi термiни проведення iнвентаризацiй.
Доходи i витрати пiдприємства визнаються та враховуються згiдно з ПСБУ №15,16. Податковий облiк валових витрат i амортизацiї, витрати на придбання основних засобiв та нематерiальних активiв у звiтному роцi у вiдповiдностi з Законом України "Про оподаткування прибутку пiдприємств" ведеться в окремих облiкових реєстрах без вiдображення в бухгалтерському облiку. Дохiд вiд реалiзацiї продукцiї та надання послуг визначається за методом нарахування першої iз подiй.
Нарахування щомiсячної амортизацiї основних засобiв в бухгалтерському облiку здiйснювався за ставками, що передбаченi с.8.6 Закону України "Про оподаткування прибутку пiдприємства", шляхом зменшення залишкової вартостi об`єкта основних засобiв. Амортизацiю по МНМА нараховується 100% амортизацiйної вартостi. Використовується прямолiнiйний метод нарахування амортизацiї нематерiальних активiв. Матерiальнi активи, якi використовуються менше одного року, оюлiковуються як МБП, знос нараховується у розмiрi 100% балансової вартостi, при введеннi в експлуатацiю. Фiнансовi iнвестицiї вiдображаються в облiку за собiвартiстю.
Дебiторська заборгованнiсть вiдображається загальною вартiстю. Облiкова полiтика, прийнята на 2010 рiк не передбачає розрахунок резерву сумнiвних боргiв. Метод облiку та оцiнки вартостi фiнансових iнвестицiй:
- поточнi фiнансовi iнвестицiї первiсно оцiнюються та вiдображаються в облiку за собiвартiстю;
- довгостроковi фiнансовi iнвестицiї вiдображаються за методом участi в капiтал
Текст аудиторського висновку ВИСНОВОК НЕЗАЛЕЖНОГО АУДИТОРА щодо повного пакету фiнансових звiтiв загального призначення Вiдкритого акцiонерного товариства Вiдрадненське (скорочений). Незалежним аудитором ТОВ Аудиторська фiрма Сатурн проведена аудиторська перевiрка фiнансових звiтiв ВАТ Вiдрадненське, що включають баланс станом на 31 грудня 2010р., звiт про фiнансовi результати, звiт про рух грошових коштiв та звiт про власний капiтал за рiк, що минув на зазначену дату, та iншi пояснювальнi примiтки.
Основнi вiдомостi про аудитора
Товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю Аудиторська фiрма Сатурн, 22163398
Реєстрацiйнi данi: Свiдоцтво про держреєстрацiю А01 № 022901 вiд 06.05.1995р.
Свiдоцтво про внесення до Реєстру аудиторських фiрм та аудиторiв, якi одноособово надають аудиторськi послуги за № 0745 вiд 26.01.2001р. Термiн дiї до 30.11.2015 р.
Сертифiкат аудитора серiя А № 000238, виданий Аудиторською палатою України 17.02.1994р. Термiн дiї до 17.02.2013р.
Телефон, поштова адреса: 69035, м.Запорiжжя, вул.Миру, 20, кв.1, тел.(061) 213-08-81.
Аудитором проведена перевiрка достовiрностi, повноти та вiдповiдностi чинному законодавству рiчної фiнансової звiтностi за 2010 рiк, що складаються з:
балансу на 31.12.2010р. (форма № 1),
звiту про фiнансовi результати за 2010р. (форма № 2),
звiту про рух грошових коштiв за 2010р. (форма № 3),
звiту про власний капiтал за 2010р.(форма № 4),
примiток до рiчної фiнансової звiтностi за 2010р. (форма № 5).
Управлiнський персонал пiдприємства несе вiдповiдальнiсть за пiдготовку та достовiрне представлення цих фiнансових звiтiв у вiдповiдностi до Положень (стандартiв) бухгалтерського облiку. Вiдповiдальнiстю аудитора є надання висновку щодо цих фiнансових звiтiв на основi результатiв аудиторської перевiрки.
До iнформацiї, що перевiрялась, було застосовано такi процедури аудиту: вибiркову перевiрку, спостереження, запит i пiдтвердження, обчислення i аналiтичнi процедури за перiод з 01.01.2010р. по 31.12.2010р
Концептуальна основа фiнансової звiтностi визначається вiдповiдно до Положень (стандартiв) бухгалтерського облiку України.
На нашу думку, фiнансовi звiти справедливо та достовiрно вiдображають фiнансовий стан Вiдкритого акцiонерного товариства Вiдрадненське станом на 31 грудня 2010р., а також його фiнансовi результати та рух грошових коштiв за рiк, що минув на зазначену дату, у вiдповiдностi до Положень (стандартiв) бухгалтерського облiку в Українi, вiдповiдають встановленим вимогам чинного законодавства України та прийнятої облiкової полiтики.
Облiк руху основних засобiв та довгострокових бiологiчних активiв, нарахування амортизацiйних вiдрахувань та розкриття iнформацiї, на нашу думку, ведеться згiдно з вимогами П(С)БО № 7 Основнi засоби, П(С)БО № 30 Бiологiчнi активи. Облiк виробничих запасiв та розкриття iнформацiї, на нашу думку, здiйснюється вiдповiдно з вимогами П(С)БО № 9 Запаси, П(С)БО №30 Бiологiчнi активи.
Оцiнка дебiторської заборгованостi та розкриття iнформацiї, на нашу думку, здiйснюється згiдно з вимогами П(С)БО № 10 Дебiторська заборгованiсть.
Облiк, оцiнка та розкриття iнформацiї про зобовязання, на думку аудитора, вiдповiдають вимогам П(С)БО № 11 Зобовязання.
Облiк власного капiталу ведеться згiдно з вимогами Плану рахункiв, розкриття iнформацiї про змiни у складi власного капiталу здiйснено, на нашу думку, згiдно П(С)БО № 5 Звiт про власний капiтал.
Вартiсть чистих активiв ВАТ Вiдрадненське становить 25646,0 тис.грн. Вартiсть чистих активiв товариства перевищує розмiр статутного капiталу, що вiдповiдає вимогам ст.155 Цивiльного кодексу України.
Статутний капiтал ВАТ Вiдрадненське сплачено повнiстю i своєчасно. За 2010р. змiни у статутному капiталi пiдприємства не вiдбувались.
Облiк витрат на виробництво вiдповiдають вимогам П(С)БО № 16 Витрати.
Виручка вiд реалiзацiї продукцiї обчислена згiдно з вимогами П(С)БО № 15 Доходи.
Чистий збиток у 2010 роцi склав 49,0 тис.грн.
Фiнансовi результати дiяльностi пiдприємства у фiнансовiй звiтностi, на мою думку, вiдображенi реально та точно. Данi фiнансової звiтностi вiдповiдають даним облiку, данi окремих форм звiтностi вiдповiдають один одному.
У 2010 роцi у ВАТ "Вiдрадненське" вiдбулось дострокове закриття кредитної лiнiї по договору № 2466408/01 вiд 06.06.2008 р. шляхом повернення коштiв на рахунок кредитора вiдповiдно до умов договору.
Iншi дiї, визначенi частиною першою статтi 41 Закону України Про цiннi папери та фондовий ринок, що можуть вплинути на фiнансово-господарський стан пiдприємства та призвести до значної змiни вартостi його цiнних паперiв, у 2010 роцi у ВАТ Вiдрадненське були вiдсутнi.
Директор ТОВ Аудиторська фiрма Сатурн Камiнський В.О.
01 березня 2011 року
69035,м.Запорiжжя, вул.Миру, 20/
Інформація про основні види продукції або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, виконання робіт та надання послуг; залежність від сезонних змін; про основні ринки збуту та основних клієнтів; основні ризики в діяльності емітента, заходи емітента щодо зменшення ризиків, захисту своєї діяльності та розширення виробництва та ринків збуту; про канали збуту й методи продажу, які використовує емітент; про джерела сировини, їх доступність та динаміку цін; інформація про особливості стану розвитку галузі виробництва, в якій здійснює діяльність емітент, рівень впровадження нових технологій, нових товарів, його положення на ринку; інформація про конкуренцію в галузі, про особливості продукції (послуг) емітента; перспективні плани розвитку емітента; кількість постачальників за основними видами сировини та матеріалів, що займають більше 10 відсотків в загальному об'ємі постачання Основнi види продукцiї: яйце столове (89% вiд загального обсягу робiт) та зерновi культури (11% вiд загального обсягу робiт). Продукцiя є перспективною тому, що має постiйний попит у населення. Виробнича дiяльнiсть залежить вiд сезонних змiн: сезонне коливання температури, погоднi умови тощо. Основним ринком збуту є м. Днiпропетровськ, м. Днiпродзержинськ, Запорiзька та Харкiвська областi, АР Крим. Головними клiєнтами є приватнi пiдприємства мiст, якi здiйснюють постачання продукцiї пiдприємствам торгiвлi, торгiвельним лоткам ринкiв, базам вiдпочинку, дошкiльним закладам, тощо. Основнi ризики в дiяльностi емiтента - пташиний грип. Заходи емiтента щодо зменшення ризикiв - клiточне утримання птицi та жорсткi заходи по ветеринарно-санiтарному контролю. Захист дiяльностi полягає в боротьбi за екологiчно чисту продукцiю, що буде сприяти розширенню виробництва та ринкiв збуту. Канали збуту й методи продажу, якi використовує емiтент: продукцiя вiдпускається зi складу за готiвковий та безготiвковий розрахунок на пiдставi договорiв або попередньої домовленостi за фактом вiдвантаження. Джерела сировини: внутрiшнiй ринок України (100% за останнi 5 рокiв). Сировина є доступною, але негативно впливає пiдвищення цiн через нестабiльнiсть полiтики Уряду. Особливостi стану розвитку галузi виробництва в якiй здiйснює дiяльнiсть емiтент: вiдсутнiсть пiдтримки та чiткої концепцiї щодо розвитку сiльського господарства в Українi з боку Уряду, через що впровадження нових технологiй, нових товарiв для товариства є проблематичним. Нестабiльнiсть в податковiй системi, рiст цiн на запаси, а також фiнансова криза - основнi проблеми та ризики щодо ведення дiяльностi за основними видами. Товариство за основним видом дiяльностi не є монополiстом на ринку. Конкуренцiю продукцiї на ринку складають птахофабрики Гуляйпiльського та Куйбишевського районiв Запорiзької областi, Томакiвського р-ну Днiпропетровської областi та iншi. Особливостi продукцiї (послуг) емiтента - якiсне яйце, що дає можливiсть утримуватись на ринку. Перспективнi плани розвитку емiтента: модернiзацiя виробництва, впровадження енергозберiгаючих технологiй. Постачальникiв за основними видами сировини та матерiалiв, що займають бiльше 10 вiдсоткiв в загальному обсязi постачання - три: Мойса О.Д. ПП, ПП ТВФ "ОБРIЙ - АГРО", ТОВ "Же-Люкс
Інформація про основні придбання або відчуження активів за останні п'ять років. Якщо підприємство планує будь-які значні інвестиції або придбання, пов'язані з його господарською діяльністю, їх необхідно описати, включаючи суттєві умови придбання або інвестиції, її вартість і спосіб фінансування 2006 рiк: Придбано основних засобiв на суму 931.9 тис.грн., у тому числi: - будiвлi та споруди - 7.5 тис.грн., - транспортнi засоби - 28.7 тис.грн., - машини та обладнання - 895.7 тис.грн.; вiдчужено - 130.7 тис.грн., у тому числi: - транспортнi засоби - 2.5 тис.грн., - машини та обладнання - 128.2 тис.грн. Незавершене будiвництво на кiнець року збiльшилося на 711.4 тис.грн. в наслiдок фiнансування робiт по будiвництву за рахунок вкладення власних коштiв; Виробничi запаси на кiнець року збiльшилися на 2354.5 тис.грн. за рахунок змiни залишкiв на складах; Тварини на вирощуваннi та вiдгодiвлi на кiнець року зменшилися на 99.1 тис.грн. за рахунок зменшення поголiв`я курей-несучок.
2007 рiк: Придбано основних засобiв на суму 2 349.1 тис.грн., у тому числi: - транспортнi засоби - 225.0 тис.грн., - машини та обладнання - 2 124.1 тис.грн.; вiдчужено - 5 368.6 тис.грн., у тому числi: - будiвлi та споруди - 3 271.3 тис.грн., - машини та обладнання - 2 097.3 тис.грн. Незавершене будiвництво на кiнець року зменшилося на 1246.3 тис.грн. за рахунок введення в експлуатацiю ОЗ; Виробничi запаси на кiнець року зменшилися на 3451.2 тис.грн. за рахунок використання ТМЦ у виробництвi; Поточнi бiологiчнi активи на кiнець року збiльшилися на 1895.1 тис.грн. за рахунок збiльшення поголiв`я курей-несучок.
2008 рiк: Придбано основних засобiв на суму 5396 тис.грн., у тому числi: будiвлi, споруди - 350 тис.грн.; транспортнi засоби - 122 тис.грн.; машини та обладнання - 4906 тис.грн.; iнструменти, прилади, iнвентар - 9 тис.грн.; iншi основнi засоби - 9 тис.грн.; вiдчужено основних засобiв на суму 74 тис.грн., у тому числi: - будiвлi та споруди - 74 тис.грн. Незавершене будiвництво на кiнець року зросло на 13 тис.грн. в наслiдок фiнансування робiт по будiвництву за рахунок вкладення власних коштiв. Виробничi запаси зросли на 833 тис.грн. за рахунок змiни залишкiв на складах; Поточнi бiологiчнi активи кiнець року зменшилися на 635 тис.грн. за рахунок зменшення поголiв`я курей-несучок;
2009 рiк: Придбано основних засобiв на суму 1365 тис.грн., у тому числi: будiвлi, споруди - 740 тис.грн.; транспортнi засоби - 17 тис.грн.; машини та обладнання - 463 тис.грн.; iнструменти, прилади, iнвентар - 134 тис.грн.; iншi основнi засоби - 11 тис.грн.; вибуло основних засобiв на суму 203 тис.грн., у тому числi: - будiвлi та споруди - 47 тис.грн., транспортнi засоби - 76 тис.грн.; машини та обладнання - 48 тис.грн.; iнструменти, прилади, iнвентар - 17 тис.грн.; iншi основнi засоби - 15тис.грн. Незавершене будiвництво на кiнець року зменшилось на 740 тис.грн. в наслiдок введення в дiю будiвлi яйцесклада. Виробничi запаси зросли на 2057 тис.грн. за рахунок змiни залишкiв на складах. Поточнi бiологiчнi активи кiнець року зменшилися на 140 тис.грн. за рахунок зменшення поголiв`я курей-несучок.
2010р. Придбано основних засобiв на суму 2562тис.грн., у тому числi: машини та обладнання 2529 тис.грн.; iнструменти, прилади, iнвентар -18 тис.грн.; iншi основнi засоби - 15тис.грн.;
2006 р. Вiдчужено активiв - 130.7 тис.грн., у тому числi: - транспортнi засоби - 2.5 тис.грн., - машини та обладнання 109,7 тис.грн.
2007р. вiдчужено 3685,5 тис.грн., у тому числi: - будiвлi та споруди 10,4 тис.грн., - машини та обладнання 1672,7 тис.грн.
2008р. вiдчужено основних засобiв на суму 74 тис.грн., у тому числi: - будiвлi та споруди - 74 тис.грн.
Протягом 2009-2010 рр. продажу не було.
Лiквiдовано активiв у 2006 р.: машини та обладнання 18,5 тис.грн.
2007 р. лiквiдовано -1683,1 тис.грн., у тому числi: - будiвлi та споруди - 3260,9 тис.грн., - машини та обладнання 424,6 тис.грн.
У 2008 р. лiквiдацiї активiв не було.
Протягом 2009р. вибуло основних засобiв на суму 203тис.грн., у тому числi: - будiвлi та споруди - 47 тис.грн., транспортнi засоби - 76 тис.грн.; машини та обладнання - 48тис.грн.; iнструменти, прилади, iнвентар -17 тис.грн.; iншi основнi засоби 15тис.грн.,
У 2010р. вибуття не було.
Пiдприємство не планує будь-якi значнi iнвестицiї або придбання, пов`язанi з господарською дiяльнiст
Інформація про основні засоби емітента, включаючи об'єкти оренди та будь-які значні правочини емітента щодо них; виробничі потужності та ступінь використання обладнання; спосіб утримання активів, місцезнаходження основних засобів. Екологічні питання, що можуть позначитися на використанні активів підприємства, інформація щодо планів капітального будівництва, розширення або удосконалення основних засобів, характер та причини таких планів, суми видатків, в тому числі вже зроблених, опис методу фінансування, прогнозні дати початку та закінчення діяльності та очікуване зростання виробничих потужностей після її завершення Виробничi потужностi у тваринництвi складають приблизно 700 тис. голiв кур-несучок. Ступiнь використання обладнання - до 70%. Всi основнi засоби знаходяться за мiсцезнаходженням товариства i в його постiйному користуваннi на правах приватної власностi та утримуються з додержанням заходiв щодо збереження активiв в установленому порядку на територiї розташування за адресами: вул. 60 рокiв ВЛКСМ, б.2-Б та вул. Горького, б.1-А, с. Вiдрадне, Запорiзький р-н, Запорiзька обл. До 1 групи облiку ОЗ вiдносяться будiвлi та споруди з термiном експлуатацiї до 50 рокiв в т.ч. не виробничого призначення 50 рокiв, виробничого призначення 30 рокiв. До 2 групи облiку ОЗ вiдноситься обладнання та транспортнi засоби зi строком експлуатацiї до 10 рокiв. До 3 групи ОЗ вiдносяться iншi ОЗ зi строком експлуатацiї до 5 рокiв.
Об`єкти оренди: Компьютери 2 шт. ксерокс 1 шт, Автомобiль ДАФ -2 шт, Камаз -1 шт., Спринтер Мерседес 1шт., Полуприцеп цистерна для ДАФа- 1 шт., Трактора-7 шт., Комбайн- 1 шт., погрузчик 1 шт., Сiльскогосподорська технiка 4 шт., Обладнання для кормоцеху -1 к-т. Значнi правочини емiтента щодо орендованих основних засобiв вiдсутнi. Дiяльнiсть товариства не є шкiдливою до навколишнього середовища. Планiв щодо капiтального будiвництва, розширення або удосконалення основних засобiв нема
Інформація щодо проблем, які впливають на діяльність емітента; ступінь залежності від законодавчих або економічних обмежень Iстотнi проблеми, якi впливають на дiяльнiсть емiтента: - велика кiлькiсть звiтностi та перевiрок, запитiв рiзних служб; - неспроможнiсть банкiвської системи та високi вiдсотки за користування кредитами; - постiйне пiдвищення цiн через нестабiльнiсть полiтики Уряду. Ступiнь залежностi вiд законодавчих та економiчних обмежень оцiнено як середнi
Інформація про факти виплати штрафних санкцій (штраф, пеня, неустойка) і компенсацій за порушення законодавства Протягом 2010 р. було нараховано та сплачено 3632,50 грн. штрафних санкцiй за порушення чинного законодавств
Опис обраної політики щодо фінансування діяльності емітента, достатність робочого капіталу для поточних потреб, можливі шляхи покращення ліквідності за оцінками фахівців емітента Обрана полiтика максимально адекватна встановленим цiлям. Фiнансування дiяльностi товариства здiйснюється за рахунок власних коштiв та кредиту банку. Робочого капiталу для поточних потреб достатньо. Шляхи покращення лiквiдностi: пiдвищення рентабельностi виробництва за рахунок зниження собiвартостi продукцiї i одержання прибуткi
Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів) на кінець звітного періоду (загальний підсумок) та про очікувані прибутки від виконання цих договорів Усi укладенi товариством договори робочi, зобов`язання за ними виконуються чiтко в указаний термi
Стратегія подальшої діяльності емітента щонайменше на рік (щодо розширення виробництва, реконструкції, поліпшення фінансового стану, опис істотних факторів, які можуть вплинути на діяльність емітента в майбутньому) Товариство планує модернiзацiю виробництва та впровадження енергозберiгаючих технологiй. Полiпшити фiнансовий стан планується за рахунок збiльшення використання виробничих потужностей. Iстотнi фактори, якi можуть вплинути на дiяльнiсть емiтента в майбутньому: - ненадання кредиту банкiвськими установами; - великi вiдсотки за надання кредиту; - фiнансова криза; - економiчна та полiтична криза в Українi.
Опис політики емітента щодо досліджень та розробок Дослiджень та розробок протягом 2010 року не проводилось
Інформація щодо судових справ, стороною в яких виступає емітент, його дочірні підприємства або його посадові особи (дата відкриття провадження у справі, сторони, зміст та розмір позовних вимог, найменування суду, в якому розглядається справа, поточний стан розгляду). У разі відсутності судових справ про це зазначається Справа № 2457407-АП вiд 25.07.2007р. Господарський суд Запорiзької областi, позивач -ВАТ "Вiдрадненське"; вiдповiдач 1- Державна податкова iнспекцiя у Запорiзькому р-нi м.Запорiжжя; вiдповiдач 2 - Фiнансове управлiння Запорiзької облдержадмiнiстрацiї м. Запорiжжя; сума -126 221,99 грн. про встановлення реального дiйсного розмiру зобов"язань позивача перед Державним бюджетом України по бюджетнiй позичцi вiдповiдно до Постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29.12.1997р. № 1474 "Про подолання кризового стану у тваринництвi i птахiвництвi та стабiлiзацiю розвитку галузей" - призупинено провадження у справi до 20.03.2008р.
20.03.2008р. на судове засiдання представник вiд вiдповiдача (3 особа - головне Управлiння державного казначества України в Запорiзькiй областi в особi Управлiння державного казначейства у Запорiзькому районi ГУ ДКУ у Запорiзькiй областi, м.Запорiжжя) не з`явився. Суд ухвалив розгляд справи розпочати спочатку. Призначити судовий розгляд на 31.07.2008р.
31.07.2008р. на судове засiдання представник вiд вiдповiдача ( 3 особа- головне Управлiння державного казначества України в Запорiзькiй областi в особi Управлiння державного казначейства у Запорiзькому районi ГУ ДКУ у Запорiзькiй областi, м.Запорiжжя) не з`явився та надiслав до суду клопотання про вiдкладення розгляду справи у зв`язку зi службовим вiдрядженням та неможливiстю прибуття у судове засiдання. Суд ухвалив зупинити провадження у справи до 09.10.2008р.
09.10.2008р. на судове засiдання представник позивача надав письмове клопотання про перенесення розгляду справи . Суд ухвалив призначити судове засiдання на 13.12.2008р.
Постановою господарского суду Запорiзької областi вiд 09 грудня 2008 року у справi №2457407-Ап-132408-АП в задоволенi адмiнiстративного позову вiдмовлено повнiстю. Позивач по справi ВАТ Вiдрадненське не погодившись з вищезазначеною постановою 26.12.2008 року подав до суду заяву про апеляцiйне оскарження, а 13.01.2009 року подав апеляцiйну скаргу.
Ухвалою Днiпропетровського апеляцiйного адмiнiстративного суду вiд 07.12.2009 р. апеляцiйну скаргу ВАТ Вiдрадненське вiдхилено.
Ухвалою Вищого адмiнiстратiвного суду України вiд 25.03.2010 р. вiдкрито касацiйне провадження за касацiйною скаргою Ват Вiдрадненське на рiшення Днiпропетровського апеляцiйного адмiнiстративного суду вiд 07.12.2009р.
Господарський суд Запорiзької областi, справа №359608-АП задоволено вимоги ВАТ Вiдрадненське, апеляцiйну скаргу Державної iнспекцiї з контролю за цiнами в Запорiзькiй областi на постанову Господарского суду Запорiзької областi, справа №359608-АП Днiпропетровським апеляцiйним адмiнiстративним судом вiдхилено.
Запорiзький окружний адмiнiстративний суд провадження у справi № 2а-3029090870 зупинено, до вирiшення справи 359608-АП.
Вищий адмiнiстративний суд України-поновлення строку касацiйного оскарження у справи 459608-АП.
Інша інформація, яка може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента, у тому числі, за наявності, інформацію про результати та аналіз господарювання емітента за останні три роки у формі аналітичної довідки в довільній формі Аналiз фiнансового стану ВАТ Вiдрадненське
1. Чистий оборотний капiтал (нормативне значення бiльше 0):
на 31.12.2009р. 14295,0 тис.грн.;
на 31.12.2010р. 13565,0 тис.грн.
Вiдбулося зменшення на 730,0 тис.грн.
2. Коефiцiєнт фiнансової незалежностi (автономiї) показує вагу власних коштiв у загальнiй сумi джерел фiнансування (нормативне значення 0,25-0,5):
на 31.12.2009р. - 0,82;
на 31.12.2010р. - 0,73.
3. Коефiцiєнт спiввiдношення власних i залучених коштiв характеризує кiлькiсть залучених коштiв на одну гривню власних коштiв пiдприємства:
на 31.12.2009р. 0,11;
на 31.12.2010р. 0,28.
Це означає, що на одну гривню власних коштiв на кiнець звiтного перiоду пiдприємство залучало 0,28 грн. позикових коштiв.
4. Коефiцiєнт покриття характеризує обсяг поточних зобовязань по кредитах i розрахунках, який можливо погасити за рахунок власних мобiлiзованих коштiв (нормативне значення >0,5-1):
на 31.12.2009р. - 13,57;
на 31.12.2010р. - 4,54.
Це означає, що на кожну грошову одиницю короткострокових зобовязань припадає 4,54 грошових одиниць оборотних коштiв пiдприємства.
5. Коефiцiєнт загальної лiквiдностi характеризує частину короткострокових зобовязань, яка може бути погашена за рахунок коштiв на розрахунковому та iнших рахунках в установах банкiв, коштiв у короткострокових цiнних паперах, а також надходжень по розрахунках iз клiєнтами (нормативне значення >1-2):
на 31.12.2009р. 12,48;
на 31.12.2010р. - 4,46.
6. Коефiцiєнт абсолютної лiквiдностi характеризує негайну готовнiсть пiдприємства погасити свою заборгованiсть (нормативне значення >0,2-0,25):
на 31.12.2009р. 0,33;
на 31.12.2010р. - 0,07.
Станом на 31.12.2010р. пiдприємство спроможне негайно погасити 7 % короткострокових зобовязань за рахунок коштiв на розрахунковому рахунку i короткострокових фiнансових вкладень. Значення коефiцiєнта свiдчить про недостатнiсть коштiв у разi необхiдностi миттєвої сплати поточних боргiв.
7. Коефiцiєнт рентабельностi активiв (нормативне значення >0):
на 31.12.2009р. 0,112,
на 31.12.2010р. - 0,117.
Таким чином, фiнансовий стан ВАТ Вiдрадненське у цiлому можливо характеризувати як задовiльний, так як бiльшiсть коефiцiєнтiв пiдприємства вiдповiдають нормативним значенням